Tickets

zo 16 jun '24 - 13:00

SMOA dialoog tafel
Randprogrammering
Stadsforum

SMOA Dialoogtafel

SMOA - Stichting Multiculturele Organisatie Almere
Randprogrammering
Stadsforum

SMOA Dialoogtafel

SMOA - Stichting Multiculturele Organisatie Almere

Praat mee over het slavernijverleden en de doorwerking ervan. Gespreksleiders Phaedra Haringsma en Jerzy Soetekouw gidsen je door de gelaagdheid van het slavernijverleden en andere koloniale erfenissen. Toegang is gratis. 

Mede dankzij de slavernij en het kolonialisme is Nederland een divers en multicultureel land geworden. We leven naast elkaar, met elkaar en vaak ook bij elkaar in huis. Hoe deal je met cultuurverschillen binnen je eigen gezin of familie? Is het als vanzelfsprekend om bruggen te bouwen of raak je soms tussen twee vuren?

Samen gaan we op zoek naar antwoorden, naar verbinding en naar manieren om recht te doen aan de complexiteit van ons verleden. We delen persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in relatie tot thema Samen Helen en Stilstaan bij het verleden, Samen helen en Herdenken en de betekenis daarvan in ons dagelijks leven.

Wat kun je verwachten:

  • Inleiding door Jerzy Soetekouw (directeur Humanitas) en freelance journalist Phaedra Haringsma
  • We eten gezamenlijk een maaltijd die herinnert aan het slavernijverleden
  • Uitvoering van rituelen die verwijzen naar de slavernij
  • Optredens van verschillende artiesten: muziek, dans, spoken word, rap

Met deze dialoogbijeenkomst wil SMOA bijdragen aan het bestrijden van vooroordelen, discriminatie en het versterken van wederzijdse empathie en compassie. Toegang tot de dialoog tafel is gratis!

Dit event wordt georganiseerd door Stichting Multiculturele organisatie Almere in opdracht van de gemeente Almere.

Meer informatie lees je op www.smoa.nl

Bezoek ook de voorstelling Mi na libi suma of de tentoonstelling Stille Wateren

Na de dialoogtafel kun je de voorstelling ‘Mi na libi suma’ bekijken. Deze voorstelling vertelt de dualiteit van de gedeelde slavernijgeschiedenis vanuit twee perspectieven. Het is een verhaal over vriendschap, empathie, generatietrauma’s, (on)begrip, nader tot elkaar komen en heling. Bestel een combiticket en ontvang 2,50 euro korting!

Of kies voor de mogelijkheid om na of voor de dialoogtafel de tentoonstelling Stille Wateren te bezoeken. De expositie Stille Wateren vertelt het eerlijke verhaal over ons gezamenlijk slavernijverleden en de impact hiervan op de huidige samenleving. Bestel een combiticket en ontvang 2,50 euro korting!