Specials
Kunsthal
Zaal X

More Fire

Randprogrammering The Fire in Their Eyes
Specials
Kunsthal
Zaal X

More Fire

Randprogrammering The Fire in Their Eyes

In de Kunsthal staat de grote expositie The Fire in Their Eyes met werk van een mix aan beeldend kunstenaars wiens werk allemaal op eigen manier raakt aan de leus vrouw, leven, vrijheid. Soms heel direct, soms in de luwte van het onderwerp. In Zaal X zet dat vuur zich voort in een avondvullend programma vol performers geraakt en geïnspireerd door de revolutie(s) in het Midden-Oosten. In een relaxte setting gaan zij dieper in op wat hen daar zo mee verbindt. Kom voor vermaak, reflectie, herkenning, kippenvel en snacks.

Met muziek van Sachli Gholamalizad en band: Aldo Struyf, Jan de Vroede en Shahab Azinmehr. In deze spectaculaire samenstelling verkent actrice, zangeres en theatermaakster Gholamalizad de vrijheid in muziek met een edgy Iraans randje.

Debuterend schrijver Shad Raouf komt voordragen uit Kinderen van Zagros en belooft een epische reis waarin hij de Koerdische cultuur, mythen en folklore tot leven brengt.

Peris Shaban nodigt tijdens More Fire het publiek uit om middels een ritueel ruimte te maken voor het verdriet en de emoties die verbondenheid met het Midden-Oosten met zich mee kan brengen. Als Humanistisch Geestelijk Verzorger begeleidt Peris mensen bij levensvragen. Omgaan met die vragen betekent; duiken in je verleden, begrijpen wie of wat van invloed is geweest op je identiteit, hoe dat jouw visie op een goed bestaan heeft gekleurd en hoe je kernwaarden een zinvolle invulling aan je leven kunnen geven.

De avond wordt gepresenteerd door podcastmaker en journalist Mina Etemad en is samengesteld door Beri Shalmashi, filmmaker en curator van The Fire in Their Eyes. Meerdere van de kunstenaars zijn aanwezig om hun werk in de tentoonstelling toe te lichten. 

Met gratis toegang tot de expositie The Fire in Their Eyes.

Dit event stond gepland op vrijdag 19 januari en is verplaatst naar vrijdag 9 februari.