Tickets

Muziek
Theater

Yamato

The drummers of Japan
Muziek
Theater

Yamato

The drummers of Japan

YAMATO is een Japanse Taiko-drumgroep gevestigd in de prefectuur Asuka-mura, Nara. Bij de Japanners is deze plek ook wel bekend als de geboorteplaats van Japan. Ze noemen zichzelf “YAMATO, de Taiko-drumgroep die de hele wereld rondreist”.  Yamato heeft meer dan 4.000 shows gedaan in 54 landen over de hele wereld sinds hun oprichting in 1993.

Het Taiko-werk van YAMATO kan niet volledig worden beschreven met het woord ‘performance’.

Ze hebben opgetreden in theaters, scholen, allerlei soorten evenementen en geven zelfs workshops en Taiko-lessen. Ze besteden een half jaar aan een Japan-tournee en een half jaar aan de wereldtournee. Hun motto is: “We gaan overal naartoe als iemand YAMATO nodig heeft! We willen energie brengen naar de mensen die in de wereld leven!”.  Ze brengen vreugde in de wereld.

Op het podium staan ze met meer dan 40 Taiko-drums en deze hebben allemaal een ander karakter. Hun grootste trommel genaamd “ Odaiko ”, is gemaakt van een enorme boom van 400 jaar oud. Deze is ongeveer twee meter in doorsnee en weegt 500 kg. Alle andere Taiko drums zijn verschillende maten en hebben verschillende geluiden.

De leden van de groep hebben hun lichaam tot het uiterste getraind om deze enorme Taiko te spelen.

De akoestische druk overtreft het voorstellingsvermogen.