03 jul 2023

Nieuws

Street Art Frankey geeft facelift op Esplanade

Vanaf maandag 10 juli a.s. mag Almere officieel toetreden tot de lijst met steden waar tenminste één van de kunstwerken van Street Art Frankey te bewonderen is. De populaire straatartiest zal dan namelijk een saaie liftschacht aan de Esplanade een volledige facelift geven, voorzien van zijn humoristische en luchtige blik op de wereld.  

 

Project Facelift

Eerder (2021/22) was werk van Street Art Frankey te zien in Kunstlinie in de tentoonstelling Shapeshifters. Dit project bracht de samenwerking op gang tussen Street Art Frankey, Kunstlinie en de Gemeente Almere om het liftgebouw op de Esplanade aan te pakken, in Almere Centrum. Deze transformatie kon dankzij de samenwerking onderdeel worden van het ambitieuze project ‘Zeegroene loper’, waarmee het centrum van Almere wordt verrijkt met zeer uiteenlopende kunstwerken in de openbare ruimte.

Het ontwerp van het kunstwerk van Street Art Frankey refereert aan dat we in Almere op de voormalige zeebodem lopen. Als toeschouwer sta je diep onder water, waar hoog boven je een boei torent, daar waar de oppervlakte van het water in de verbeelding van Frankey is. Vanaf de boei kijkt een bijdehand vogeltje uit over het weidse uitzicht.

 

©Street Art Frankey

 

Over Street Art Frankey

Het grootste talent van kunstenaar Street Art Frankey is in alledaagse zaken onalledaagse mogelijkheden zien. Zowel in zijn kunstinstallaties als urban interventions zien we niet hoe de wereld is, maar hoe deze zou kunnen zijn. En die wereld is doorgaans heel komisch: waar veel kunst voorzien is van een serieuze, niet zelden zware boodschap, brengt Frankey voor lichtheid en humor. Met een lantaarnpaaldansende King Kong of een met zijn lightsaber vissende Darth Vader bijvoorbeeld. Die lach op jouw gezicht is precies waar hij het voor doet. Die lach brengt hij nu ook naar Almere.

Ga voor meer info over Street Art Frankey naar frankey.com

 

Project Facelift wordt mogelijk gemaakt door Street Art Frankey, Kunstlinie en Gemeente Almere.

 

Het kunstwerk is onderdeel van de kunstroute ‘De Zeegroene Loper’. Deze route in Almere Centrum start vanaf het station en loopt tot aan en zelfs op het Weerwater. Alle kunstwerken van de Zeegroene Loper verwijzen naar de unieke geschiedenis van Almere; de stad ontstaan op de bodem van de zee.

Soortgelijk