Tickets

do 23 mei '24 - 18:30

Randprogrammering
Kunsthal

In light of current events

Art van Triest - Openingsavond

Tickets

do 23 mei '24 - 18:30

Meer info

  • Overgooi
Randprogrammering
Kunsthal

In light of current events

Art van Triest - Openingsavond

Visual artist Art van Triest geeft met zijn expositie In light of current events een boeiende kijk op ons maakbaarheidsideaal. Hij onderzoekt de resultaten van ons verlangen om alles te begrijpen en te categoriseren. Zijn werk toont een beeldend alternatief verhaal dat  je perspectief op rechtlijnigheid en rationaliteit bevraagt.

Controle is een belangrijk thema in het werk van Art van Triest. Hij ziet de behoefte aan structuur als een manier om onze angsten en onzekerheden te temmen. Door zijn kunstwerken neemt Van Triest ons mee op een reis door de menselijke geest, waarbij hij de manieren onderzoekt waarop we proberen grip te krijgen op onze omgeving. Van het indelen van de wereld in categorieën tot het gebruik van rationele systemen om verbindingen te maken, hij laat zien hoe dit verlangen naar controle ons denken doordringt en zelfs onze fysieke omgeving vormgeeft.

Bewonder in de Kunsthal de vier installaties On the Gird, Hoist/Grid, Collumns en A Forest. Ze tonen een controlerende houding tegenover de natuur en waarin dat resulteert. Het werk van Van Triest is een visueel avontuur dat je uitdaagt om na te denken over de perceptie van controle en werkelijkheid.