Tickets

vr 24 mei '24 - 17:00

Randprogrammering
Kunsthal

Keti Koti Tafel

Tickets

vr 24 mei '24 - 17:00

Prijzen

Regulier - € 0,00

Meer info

  • Kleine zaal
Randprogrammering
Kunsthal

Keti Koti Tafel

De Keti Koti Tafel is een nieuwe traditie waarbij witte en zwarte Nederlanders samenkomen om persoonlijke ervaringen en gevoelens over het Nederlandse slavernijverleden te delen. Voel je welkom om deel te nemen en samen met ons het bewustzijn te vergroten over het Nederlandse slavernij- en koloniale verleden. Samen streven we naar een samenleving vrij van discriminatie en racisme.

Tijdens de Keti Koti Tafel worden ervaringen en inzichten over persoonlijke en gevoelige onderwerpen met elkaar gedeeld. Waar cultuurhistorische en politieke onderwerpen al snel aanleiding kunnen geven tot verhitte en polariserende debatten is deze gefaciliteerde dialoog juist gericht op het met elkaar delen van persoonlijke ervaringen en inzichten. De uitwisseling binnen de Keti Koti Tafel vormt een belangrijke stap naar het vergroten van onderlinge empathie en begrip en daarmee ook naar een meer inclusieve samenleving.

Tijdens het geleide gesprek wordt er een gezamenlijk maaltijd geserveerd die ons herinnert aan het slavernijverleden waarbij aan het begin en aan het eind, passende rituelen worden uitgevoerd. Tussen de gesprekken door zingt een koor treur- en bevrijdingsliederen. 

Aanmelden
Aanschuiven aan de Keti Koti Tafel is gratis. Meld je aan via het aanmeldformulier.

Dit event wordt georganiseerd door Stichting Keti Koti Tafel. Meer informatie lees je op ketikotitafel.nl