Muziek
Theater

Oh Johnny in Droomland

100 jaar Johnny Jordaan

Tickets

zo 04 feb '24 - 19:30

Prijzen

  • Regulier - € 29.5

Meer info

  • Podiumpas wordt geaccepteerd
  • Middenzaal
Muziek
Theater

Oh Johnny in Droomland

100 jaar Johnny Jordaan

Oh Johnny in Droomland | 100 jaar Johnny Jordaan

100 jaar geleden werd de immens populaire zanger Johnny Jordaan geboren. Dat gaan we bij Nederlied vieren met een fantastische sfeermusical! Want nog steeds klinken de beroemde liedjes van onze Amsterdamse legende in de cafés en op feestjes. We brengen een ode in de vorm van een speciaal theatraal levenslied over het leven van Johnny Jordaan, met een terugblik uit de hemel op zijn aardse bestaan.

In ‘Oh Johnny in Droomland’ treffen we Tante Leen, Johnny Jordaan en Willy Alberti aan in de hemel. En geloof het of niet, er bestaat daar een afdeling Jordaan! Hun beschermengel probeert ter plekke alles in goede banen te leiden. Maar wie rammelt daar aan de poorten van het Paradijs en is deze persoon wel welkom? En kan met de komst van die vreemde gast de lieve vrede worden bewaard? Gelukkig treffen de drie ook vele lieve overleden vrienden en familieleden aan in dit Droomland.

‘Oh Johnny in Droomland’ is een feest der herkenning, omlijst met prachtige (Jordaan) liederen, zoals: ‘Zal er ooit een Jordaan in de hemel bestaan’, ‘Oh Johnny’, ‘De afgekeurde woning’, ‘Droomland’, ‘De zon schijnt voor iedereen’ en ‘Mijn ouwe Amstelstad’.

Na de geweldige successen met de Kerstshows rond de grote drie uit de Jordaan, brengt Nederlied met deze nieuwe sfeermusical een theatraal eerbetoon aan een van Mokums grootste zangers: Johnny Jordaan. Laat je verrassen door dit feestelijke verhaal, vol met muziek, verdriet, humor en bijzondere gasten.

Met

Rob van de Meeberg – Johnny Jordaan
Marjolijn Touw – Tante Leen & Moessie (moeder)
Frans Mulder – Willy Alberti & Wim Sonneveld
Rosa Mee – beschermengel & Tottie (vrouw)
Evert de Vries – Ton Slierendrecht (partner) & geheime gast
Bert Stoots – piano
René Trok – accordeon