jorg hempenius
Jorg HempeniusHero image

Jorg Hempenius

‘Sommige mensen denken in beelden, anderen in geluiden. Jorg Hempenius vertaalt omgevingen en objecten in geuren’, lees je op de website van Jorg.

‘Geuroloog’ Jorg Hempenius is al zeventien jaar actief in de wereld van geur. Zowel solo (onder andere als geur-DJ ‘Scentman’) als met zijn zakenpartner Bastiaan Medendorp van IScent. Met zijn werk wil hij je graag laten ervaren hoe groot de impact van geur is voor je beleving. Het kan je diep kan raken. Van een parfum tot het in geur vertalen van kunstwerken en schilderijen. Of het live brengen van geur bij films en presentaties en alles daar tussenin. Met geur creëert hij nieuwe herinneringen of brengt hij herinneringen weer terug tot leven.

Jorg Hempenius over de Geur van Almere

Jorg Hempenius

Als geurexpert is Jorg Hempenius nauw betrokken bij onze nieuwe tentoonstelling thuisHij ontwikkelde de geuren van enkele Almeerse huishoudens, die in de tentoonstelling te ruiken zijn. Ook werkt hij hard aan de De Geur van Almere: een speciale geurkaars die door input van Almeerders wordt samengesteld. Hempenius: “We zijn op zoek naar de geur die een gemiddelde is van de geurbeleving van de bewoners van Almere. De geuren waar zij mee komen worden geïnterpreteerd en vertaald naar natuurlijke geurstoffen, zoals bloemen, planten en kruiden, en niet-natuurlijke geurstoffen, ook wel de synthetische stoffen genoemd, die geuren nabootsen zoals papier of onweer.”

In de uitzending van Omroep Flevoland vertelt Jorg er meer over de zoektocht naar de Geur van Almere.

Tentoonstelling thuis

In de tentoonstelling thuis staan de zintuigelijke effecten van geur en geluid in de huiselijke omgeving centraal. Je ontdekt er de persoonlijke geurverhalen van Almeerders, samengesteld door Jorg Hempenius  In combinatie met de huisgeluiden van Elise ’t Hart en de beeldende kunst van Inez de Brauw, ontdek (en herken) je de geuren, geluiden en het interieur van thuis.

 

Ontvang het laatste nieuws in de mail