Liquid SpiritsHero image

Liquid Spirits

>> Bestel tickets voor Flevo Jazz festival met Liquid Spirits <<

Na de succesvolle release van de singles Years, My Shade My Color, It’s not Fair and Mama’s House heeft Liquid Spirits hun vijfde single Someday uitgebracht. De nieuwe single is een energiek, optimistisch en groovy modern soul nummer met een alternative twist.

Liquid Spirits, opgericht in 2005, is een modern soul band van het producers-duo Wiboud Burkens (toetsen) en Manuel Hugas (bas). Hun eigenzinnige sound is onconventioneel en experimenteel en hun drang tot vernieuwende soul-muziek is beïnvloed door artiesten als Kendrick Lamar, Miles Davis, Anderson Paak en A Tribe Called Quest.

Liquid Spirits bracht drie albums uit. Alle drie vanuit een heel ander concept en diverse samenwerkingen, maar toch duidelijk met de ‘Liquid Spirits’-sound. De vier nieuwe singles van hun nieuwe album Years, welke komt uit op 3 december 2021, zijn al meer dan een 700.000 keer gestreamd op spotify.

Burkens en Hugas hebben allebei hun sporen in de internationale soul-wereld ruimschoots verdiend. Zo waren er naast Liquid Spirits veelvuldige samenwerkingen en tours met Leon Ware (componist Marvin Gaye/Michael Jackson) en rapper Phonté Coleman (Little Brother). Ook schreven en produceerden zij het nummer Tragic Inevitability van meervoudig Grammy-winnares Lalah Hathaway. Tijdens de schrijfsessies ontstond een ijzersterke synergie met de gerenommeerde soul-zanger en
tekstschrijver Ivan ‘vAn’ Peroti. De gelaagde en spannende productie van Hugas en Burkens in combinatie met Peroti’s maatschappij-geëngageerde teksten, eigenzinnige zangstijl, creativiteit en fantastische stem zal opnieuw leiden tot een onderscheidend soul album; authentiek en wars van compromissen.

Ivan ‘vAn’ Peroti – vocals
Manuel Hugas – bass
Wiboud Burkens – keys
Eric Hoeke – drums

Het Flevo Jazz festival is mede mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland en gemeente Almere.

Liquid Spirits @ Gouden Notenkraker 2022 - YEARS

Ontvang het laatste nieuws in de mail