Montis, Goudsmit & DirectieHero image

Montis, Goudsmit & Directie

>>Bestel tickets voor Flevo Jazz festival met Montis, Goudsmit & Directie <<

Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit & Directie de Soul Jazz-sensatie van Nederland geworden. Of ze nu op North Sea Jazz, Mañana Mañana of op de eerste editie van het Flevo Jazz festival spelen, het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweept!

Het repertoire van de band is niet onder één hoedje te vangen, want in de stofwolk waarin zij hun publiek achterlaten kun je sporen funk, rock en ballads terugvinden. Drummer Cyril Directie presenteert de shows met humor en verleidt het publiek zich aan de manische energie van het trio over te geven. Met zijn charisma en ongeëvenaarde groove is hij de motor van de band.

Frank Montis op de Hammond is al jaren een autoriteit in de Soul Jazz. Het valt niet te bevatten hoe swingend zijn linkerhand de bassen speelt, terwijl zijn rechterhand een rijk spectrum aan klank en harmonie toevoegt. Daarbij vindt hij steeds de juiste balans tussen improvisatie en subtiele verwijzingen naar Jimmy Smith en Jack McDuff, helden van de Hammond.

Gitaarvirtuoos Anton Goudsmit mengt zich op zijn unieke en onnavolgbare wijze in de groove. Elke noot die hij speelt klinkt alsof het de laatste zou kunnen zijn. Of zoals de Britse krant ‘The Guardian’ ooit over hem schreef: “Goudsmit is the kind of guitarplayer that makes you wonder where the fire escape is“…

>>Bestel tickets voor Flevo Jazz festival met Montis, Goudsmit & Directie <<

Het Flevo Jazz festival is mede mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland en gemeente Almere.

Montis, Goudsmit & Directie | North Sea Jazz 2021

Ontvang het laatste nieuws in de mail